Hírek

2008.03.06. 16:54

Nagykoalíciót ért el egy takarító vállalkozás

A költségvetés általános tartalékából 1,7 milliárd forintot kellett kifizetni a Future Clean Rt.-nek

Z. H.

A költségvetés általános tartalékából 1,7 milliárd forintot kellett kifizetni a Future Clean Rt.-nek (FC), mivel az állami sportlétesítmény-fenntartására és takarítására kötött szerződését idő előtt mondták fel – értesült az Index. Az SZDSZ közelinek tartott Mesterházy Attila által alapított cég 2002 elején kapott megbízást az akkori Ifjúsági és Sport Minisztériumtól egyebek között a Népstadion és intézményeinek kezelésére.

A fideszes Deutsch-Für Tamás miniszterségének utolsó hónapjaiban kötött szerződés öt évre szólt. Az Orbán-kormány után Szilvásy György államtitkársága idején újratárgyalták a szerződést. Kiderült ugyanis, hogy a drágának tartott megállapodást még drágább lenne felmondani a garantált lelépési díjak miatt. Szilvásy távozása után az FC még több intézmény, sportpálya és uszoda karbantartási feladatát kapta meg, mint korábban, és 2003 augusztusában az addigi öt év helyett tízre emelték a szerződés garantált lejárati idejét.

Majd 2004 decemberében mégis felmondták a szerződést, amire az FC kötbérkövetelés benyújtásával reagált. A szerződő Sportfólió Kht. nem tudta kifizetni a követelt összeget, így került bíróságra az ügy. A Pénzügyminisztérium a pénzt már tavaly tavasszal átutalta a cégnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!