Hírek

2008.03.07. 15:49

Orbán: március 9-e nem megváltás, de hatalmas lépés

Március 9-én hatalmas lépést tehetnek az emberek, ami nem azonos a megváltással, de a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik - mondta Orbán Viktor pénteken Salgótarjánban újságírók előtt.

BAMA

A Fidesz elnöke az MTI azon kérdésére, hogy egy sikeres népszavazás után hogyan kerülhetők el a zavargások, rendőrségi feladatnak nevezte a közrend fenntartását. Orbán Viktor hangsúlyozta: nem ellenzéki, hanem kormányzati feladat, hogy Magyarországon nyugalom, közbiztonság és közrend legyen, a rendőrség „ezt nem tolhatja át a politikai életre”. Kifejtette: a magyar emberek józanok, pontosan tudják, mire van és mire nincs lehetőségük. „Pontosan tudják, hogy hatalmas lépést tehetnek meg március 9-én, és valóban egy új korszakot nyithatnak meg. Ez nem azonos a megváltással, de a leghosszabb út is az első lépéssel indul el” - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy egy sikeres népszavazás utáni helyzetre milyen stratégiája van a Fidesznek a következő két évre, a Fidesz elnöke azt mondta, a kormánytöbbség dolga, hogy magára nézve levonja a népszavazás tanulságait, „nyilván ezt meg fogja tenni, mi pedig ezt tisztelettel megvárjuk”. Hozzátette: a Fidesz alkotmányos párt, tehát csak az alkotmány keretein belül cselekedhet. Noha az előzetes program szerint Orbán Viktor nem tartott volna nyilvános rendezvényt Salgótarjánban, kora délután mégis mintegy ezer ember előtt beszélt a Fő téren, miután egy internetes oldalon oda invitálták az érdeklődőket. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője bejelentette: Pécsett találkozott a kormány támogatóival is, „mind a hússzal”. „Elég keserű, csalódott, becsapott embereknek tűntek, olyan vesztes fajtának, azt kívánjuk nekik, hogy nekik is legyen egy jó napjuk vasárnap, hátha ők is a győztes oldalra kerülhetnek, hallgassanak a józan eszükre (...) és szavazzanak három igennel a szocialisták is” - mondta.

A Fidesz elnöke rövid beszédében nemzedéki összefogást kért a népszavazáson, azt, hogy a fiatalok segítsenek nagyszüleiknek a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésében, az idősek pedig segítsék a tandíj eltörlését.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!