Hírek

2008.03.18. 08:30

Pálinka is szerepel a parlamenti étlapon

Az Országgyűlés ma tárgyalja az Országos Rádió és Televízió Testület 2007-es tevékenységéről szóló beszámolót. Kovács György, az ORTT elnöke korábban elmondta, hogy a múlt évben 2 ezer 855 határozatot hoztak, 235 panasz érkezett a testülethez és összesen hatszázmillió forintos bírságot róttak ki.

BAMA

A képviselők megvitatják a kormány által benyújtott, a Magyar Köztársaság területén élő nemzeti és etnikai kisebbségek 2005 februárja és 2007 februárja közötti helyzetéről szóló beszámolót. Az emberi jogi bizottság ülésén elhangzott, hogy a vizsgált két évben a költségvetési támogatások tekintetében a szinten tartás, néhány területen csökkenés volt jellemző.

Napirenden szerepel a pálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló törvényjavaslat, ami meghatározza szabályozza az Európai Unió által hungarikumnak elismert pálinka előállítását, minősítését, kiszerelését, forgalomba hozatalát és a megnevezés használatát. A javaslat külön meghatározza, mikor lehet egy pálinkát kisüstinek, aszútörkölynek, érlelt pálinkának, ópálinkának, vegyes gyümölcspálinkának, gyümölcságyon érlelt pálinkának, vagy mézespálinka likőrnek nevezni. A Pálinka Nemzeti Tanács feladata lenne a pálinka előállításának, származásának, minőségének és eredetvédelmének felügyelete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!