Hírek

2008.03.18. 17:21

Pénzbüntetést javasolt az ügyész a Zsanett-ügyben

Zsanett-ügy: az ügyész pénzbüntetést, a védelem felmentést kért a hivatali visszaélés ügyében

mti

Az ügyész pénzbüntetést, a védelem felmentést indítványozott a Zsanett-ügyben kötelességszegéssel és hivatali visszaéléssel vádolt rendőrök  büntetőperében kedden a Fővárosi Bíróság katonai tanácsa előtt.

Az ügyész ismertetése szerint 2007. május 4-re virradóra Budapesten, a Múzeum körúton a vádlottak megállították a kocsijával közlekedő E. Zsanettet, akinél nem voltak iratok. Az okmányokkal nem rendelkező lányt a VIII. kerületi szolgálati helyüket elhagyva a XIII. kerületi otthonához kísérték, ahol E. Zsanett igazolta magát. A vádhatóság képviselője szerint ezt igazolják a lány és az  elsőrendű vádlott mobiltelefonjának híváslistái is.

A katonai ügyészség vádja szerint a három zászlós és két őrmester engedély nélkül hagyták el a járőrkörzetüket, amikor hazakísérték az intézkedés alá vont, de okmányokkal nem rendelkező fiatal lányt. Emellett hármójuk a vádhatóság képviselője szerint hivatali visszaélést is elkövetett azzal, hogy amikor tudomásukra jutott: E. Zsanett okmányok nélkül vezetett, nem szabtak ki rá bírságot, nem jelentették fel, vagyis hagyták mentesülni a  felelősségre vonás alól, s így jogtalan előnyhöz juttatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!