Hírek

2008.03.09. 14:32

Perel a Magyar Rádió

Bíróságon támadta meg a Magyar Rádió a médiahatóság január végi döntését, amely szerint az MR2-Petőfi adó nem biztosítja a műsorszámok és a nézetek sokszínűségének megjelenítését - tudta meg a rádió menedzsmentjének egyik tagjától vasárnap az MTI.

BAMA

A közrádió vezetése arra hivatkozva kérte a határozat megsemmisítését, hogy a közrádió összes, bárki által fogható  csatornája együttesen felel meg ezeknek a kritériumoknak, márpedig a  médiatörvény az intézményektől, nem pedig azok egyes adóitól várja  el a sokszínűség követelményének megfelelést. A menedzsment emellett végrehajthatatlannak tartja az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) határozatát, mivel nem jelöli meg, mit és mikortól kellene tennie a rádiónak.

A közrádió tavaly nyár óta új műsorstruktúrával jelentkező - és sajtóhírek szerint ezzel jelentős hallgatottság-növekedést elérő - Petőfi adója ellen már ősszel kritikákat fogalmaztak meg az ORTT egyes tagjai, mondván, az adó csak a huszonéves és harmincas korosztálynak szól. A médiahatóság január 30-án elfogadott határozata kimondta: "a műsorszolgáltató nem tesz eleget a médiatörvényben a közszolgálati műsorszolgáltatók számára előírt alapelvi követelményeknek", mivel "nem biztosítja a kisebbségi álláspontoknak a megjelenítését, nem gondoskodik a műsorszámok változatosságával a hallgatók széles köre érdeklődésének színvonalas kielégítéséről". A közszolgálati rádió akkor úgy kommentálta a döntést: örömmel fogadja az ORTT párbeszédre szóló felhívását, s már akkor kérte: a médiahatóság nevesítse, véleménye szerint az MR2-Petőfi Rádió  műsorszolgáltatása mely hatályos jogszabály, mely pontját sérti.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!