Hírek

2008.03.30. 09:45

Robbanás Miskolcon: várhatóan ma visszaköltözhetnek a lakók

Várhatóan délután visszaköltözhetnek lakásaikba azok a miskolciak, akiknek a szombati robbanás miatt kellett elhagyniuk otthonaikat; a kórházba megfigyelésre benntartottak valamennyien jól vannak - közölte a rendőrség, illetve az egészségügyi intézmény ügyeletese vasárnap az MTI-vel.

BAMA

Miskolcon, az Avas alján szombat délután azért történt robbanás a csatornahálózatban, mert a családi házas övezet egyik lakója rovarirtó szert öntött a szennyvízcsatornába. A detonációban három családi ház megrongálódott; az egyiknek a fürdőszobája sérült meg komolyabban, a másik kettőnek a nyílászárói törtek ki. A robbanásban nem sérült meg senki, ugyanakkor több mint negyven embert - lakókat, tűzoltókat, rendőröket, katasztrófavédelmiseket - vizsgáltak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház toxikológiai osztályán. Valikovics Attila osztályvezető főorvos az MTI-nek vasárnap kora délelőtt azt mondta: közülük mintegy kéttucatnyian töltötték az éjszakát a kórházban. Sem náluk, sem pedig azoknál, akik már távoztak, semmiféle rendellenességet nem tapasztaltak, a laboratóriumi vizsgálatok azonban még tartanak - tette hozzá.  

Szilágyi Tibor, a miskolci rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának helyettes vezetője a távirati irodának azt mondta: miután a vegyszerkoncentráció a levegőben már szombat estére jelentősen csökkent, így mégsem kellett mind a hatvan környékbeli embert kitelepíteni, ahogy azt korábban szükségesnek tartották. Csupán öt ház tizenegy lakója töltötte rokonoknál, ismerősöknél az éjszakát. A rendőrök lezárták a környéket, az üresen maradt épületeket folyamatosan vigyázták az éjjel - tette hozzá, megjegyezve: vasárnap délután 3 órakor döntenek arról, hogy mikor térhetnek vissza a kitelepítettek, vélhetően még ma. A Miskolci Rendőrkapitányság közveszély okozás gyanúja miatt indított nyomozást egy 65 éves és egy 30 éves miskolci férfi ellen. Az MTI információi szerint a rovarirtót a lefolyóba kiöntő férfi egészségügyi gázmester, aki rágcsáló- és rovarirtóként dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!