Hírek

2008.04.15. 12:24

78 évesen újra megnősül Helmut Kohl

Elveszi 43 éves élettársát a 78 éves volt német kancellár, Helmut Kohl. Maike Richter közgazdász, a gazdasági minisztériumban dolgozik, s Kohl 2005 áprilisában, első felesége halála után négy évvel hozta nyilvánosságra kapcsolatukat.

BAMA

A volt kancellár szóvivője kedden erősítette meg a Bild című bulvárlap értesülését, és részletként csak annyit árult el, hogy a pár a lehető leghamarabb egybekel. A házasság elsődleges akadálya, hogy Kohl jelenleg egy rehabilitációs klinikán lábadozik, miután februárban ludwigshafeni házában elesett és súlyos koponyasérülést szenvedett.

A kereszténydemokrata politikust a német újraegyesítés atyjaként tisztelik. 1982 és 1990 között a Német Szövetségi Köztársaság (Nyugat-Németország, NSZK) vezetője, majd újabb nyolc esztendeig az egyesített Németország kancellárja. Először 1960-ban nősült. Felesége, Hannelore Kohl 1993-tól fényallergiában szenvedett, 2001-ben halt meg. A házasságból két fiú született. A Kereszténydemokrata Párt (CDU) tiszteletbeli elnöki posztjáról 2000-ben kényszerült távozni, miután korrupciós botrányba keveredett. 2001-ben 300 ezer márka – akkori áron 40 millió forint – bírságot fizetett, így a vitatott kampány-hozzájárulásokban betöltött szerepét nem vizsgálták tovább a nyomozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!