Hírek

2008.04.01. 18:19

A Fidesz sürgeti, az MSZP garantálja olimpiai támogatást

Sz. B.

Felháborító, érthetetlen, és sportszerűtlen eljárás, hogy az önkormányzati minisztérium még nem utalt át a sportszövetségeknek és az Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) az ígért 2 milliárd 315 millió forintból több mint kétmilliárdot – mondta kedden Deutsch-Für Tamás, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Az ellenzéki párt el akarja érni, hogy az önkormányzati minisztérium április 15-ig folyósítsa az olimpiai felkészüléshez szükséges 2 milliárd 315 millió forintot.

Páva Zoltán, a Magyar Szocialista Párt sport szakcsoportjának vezetője ezzel egyidőben jelentette be: legkésőbb április 22-ig a MOB megkapja egész évi, 3 milliárd forintos támogatásának teljes összegét. Hozzátette: a kormányzat eddig 1,8 milliárd forintot adott a MOB-nak, de a további 1,19 milliárd forintot is kifizetik az említett időpontig. Annak, hogy eddig nem érkezett meg a pénz, az az oka, hogy a támogatásról szerződést kell írni, arról rendeletet kell hozni, s a pénz csak így utalható ki - tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!