Hírek

2008.04.29. 10:32

Az SZDSZ beint az új minisztereknek?

Az SZDSZ nem támogatja feltétlenül a kormány új miniszterjelöltjeit - monda az InfoRádióban Horn Gábor

Inforádió

Az SZDSZ nem támogatja feltétlenül a kormány új miniszterjelöltjeit - monda az InfoRádióban Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője. Nincs garancia arra, hogy a szabad demokraták az Országgyűlés egyes bizottságaiban támogatni fogják a miniszterjelölteket.

Bajnai Gordon kinevezésével például egyetért az SZDSZ, de ezt politikusaik nem tudják minden jelöltről elmondani - jelentette ki Horn Gábor. A döntést a frakció rábízza az adott bizottságban ülő képviselőre.

A szabad demokraták nem értenek egyet azzal, hogy újabb két fővel emelkedik a kormánytagok száma - mondta az ügyvivő. A kormányalakításkor a kisebb kabinet jegyében 12 tárcavezető volt, hamarosan azonban 16 tagból áll majd a kormány.

Az SZDSZ nem szólítja fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy kérjen bizalmi szavazást maga ellen. Bizalmi szavazást ugyanis csak a kormányfő kérhet, vagy konstruktív bizalmatlansági indítvány nyújtható be. Ehhez azonban nemcsak egy új kormányfőjelölt kellene, hanem egy új kormányprogram is, ennek megalkotására azonban a szabad demokraták egyelőre nem látnak esélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!