Hírek

2008.04.11. 19:29

Dönthet az MSZP arról, lesz-e tisztújítás

Az MSZP választmánya szombaton tartja zárt ülését Budapesten, amelyen Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke is részt vesz. Az ülésen kiderül az is, lesz-e tisztújítás a pártban.

B. V.

A párt hétfőn döntött úgy, hogy a kialakult politikai helyzet, a problémák rendezése és a tennivalók rendezése érdekében a választmány tagjainak érdemes konzultációt tartani. Sőt, Gyurcsány Ferenc azt is felvetette: mivel a párt vezetése koalíciós kormányzásra kapott megbízást, ha egyedül maradnak, be kellene nyújtaniuk a lemondásukat. A választmány elnöke, Simon Gábor elmondta: a napirendi pontok között nem szerepel a rendkívüli kongresszus összehívása. Ehhez azonban elég az elnökség döntése is. Az MSZP választmánya továbbá valószínűleg felkéri a testület elnökét, kezdeményezzen egyeztetést a liberális párt országos tanácsával – tudta meg a távirati iroda.

A szocialisták országos választmányában többségi álláspont, hogy jelenleg nincs szükség tisztújításra, mégpedig azért, mert a probléma gyökere nem az elnökségen belül, hanem a koalíciós pártok között keresendő – áll a szocialisták közleményében. „Csak koalíciós válság van, kormányválság nincs” – mondta az országos választmány elnöke, aki szerint ennek megoldása a következő hetek függvénye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!