Hírek

2008.04.22. 10:58

Egy méterrel csökkent télen a Feneketlen-tó vízszintje

Egy méterrel csökkent az idei télen a Budapest XI. kerületi Feneketlen-tó vízszintje, valószínűleg a 4-es metró közeli építése miatt – mondta el Rétvári Bence (KDNP), a kerület egyik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

BAMA

A tó partján Rétvári Bence arról számolt be: szakértők szerint valószínűsíthető, hogy a 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti állomásainak építése során történő vízkiemelések miatt csökkent a Feneketlen-tó vízszintje. Hozzátette: a Feneketlen-tó vízrajzi helyzetéről nem tartalmaz semmit a metró előkészítő anyaga. A képviselő rámutatott: a korábbi 4-5 méter helyett, jelenleg 3-4 méteren áll a tó vízmagassága, ami a parti nádon is jól látható. A helyi horgászok szerint a vízszintcsökkenésnek köszönhetően  közel egymillió forint értékű hal pusztult el a tóban.

A KDNP-s képviselő elmondta, a megoldás az lehet, ha csökkentik a 4-es metró építése során kiemelt vízmennyiséget, illetve, ha vízutánpótlást végeznek a tavon. A sajtótájékoztató végén civilek és környezetvédők jelképesen több vödör vizet öntöttek a Feneketlen-tóba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!