Hírek

2008.04.05. 11:27

Fodor szerint a hívei nem is pártoltak el tőle

Az SZDSZ alapszabályának sajátosságai miatt a koalíció felmondásáról ugyanazok a küldöttek döntenek majd, akik részt vettek a tavalyi elnökválasztási csalásban

Hír TV

A tisztázatlan jogi helyzetű SZDSZ-es álküldöttekről elhíresült Borsod megyében találkozott híveivel Fodor Gábor, ahol az ügyvivő elismerte: az SZDSZ alapszabályának sajátosságai miatt a koalíció felmondásáról ugyanazok a küldöttek döntenek majd, akik részt vettek a tavalyi elnökválasztási csalásban. Mali Zoltán,  az SZDSZ baranyai erős embere pedig emiatt illegitimnek tartja az április utolsó hétvégéjén összeülő küldöttgyűlés.

Alaptalannak nevezte Fodor Gábor azokat a sajtóhíreket, hogy hívei elpártoltak tőle, amiért szembefordult a koalíciós válságban az SZDSZ hivatalos álláspontjával. Kóka János riválisa Miskolcon egyeztetett az országos tanács ülése előtt az SZDSZ nógrádi és borsodi tagjaival. Fodor elmondása szerint a Borsod megyei elnök leváltása nem volt téma.

Az SZDSZ hivatalos jelentése szerint T. Asztalos Ildikó kulcsszerepet játszott a tavalyi elcsalt elnökválasztásban azzal, hogy álküldötteket vett rá Fodor Gábor támogatására, ezt a megállapítást azonban Fodorék visszautasítják. Arra hivatkoznak, hogy a Kóka János felkérésére készített jelentés nem vizsgálta az álküldöttek különböző nyilatkozatainak ellentmondásait.

A rendkívüli tisztújításról az országos tanács ülése előtt annyit tudni már, hogy szinte biztosan két lépcsős lesz. Így a közvéleménynek azt is tudomásul kell vennie, hogy a koalíció felmondásáról ugyanazok a küldöttek döntenek majd április végén, akik eldöntötték a tavalyi elcsalt elnökválasztást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!