Hírek

2008.04.25. 12:21

Gyurcsány-blog a jobboldali rágalmakról és a radikalizmusról

Gyurcsány Ferenc szerint a baloldalnak önérzetesebben és határozottabban kellene fellépnie a jobboldal rágalmaival és radikalizmusával szemben. A miniszterelnök, szocialista pártelnök erről a pénteki blogbejegyzésében írt.

BAMA

"A baloldal immunrendszere időnként nem elég erős ahhoz, hogy képes legyen megvédeni bennünket a tobzódó jobboldali rosszindulat és rágalom mindennapi lavinájától" - fogalmazott  internetes naplójában a kormányfő. Véleménye szerint a jobboldali nyilvánosság jelentős része nem sokat törődik a szakma legelemibb szabályaival, "szimpla politikai  fegyverként zúdítja ránk a szidalmak, rágalmak szűnni nem akaró  áradatát". Manipulálnak bennünket, az egész országot és közülünk sokan nem hajlandók észrevenni, hogy egy konstruált politikai játszma áldozatai - tette hozzá. Gyurcsány Ferenc úgy látja, megfigyelési ügyet kreálnak ott, ahol nincs megfigyelés, és napokon keresztül szajkózzák, ismétlik, "tényektől, valóságtól függetlenül".

Blogjában a kormányfő bírálta "a mértékadó média egy részét", amely - mint fogalmazott - úgy kezd foglalkozni a felvetett ügyekkel, mintha valóságos történetről lenne szó, ahelyett, hogy  kikérné magának, hogy "játszanak vele". "A saját igazában hinni képtelen, a radikális jobboldalnak megfelelni vágyó, magyarázkodó baloldal alul fog maradni ebben a küzdelemben. Ha a jobboldal és az ahhoz közel álló közéleti politikai szereplők, médiumok jelentős része permanens politikai háborút vív ellenünk, akkor az a baloldal, amelyik nem veszi észre,  mi zajlik, kapitulálni fog" - olvasható a miniszterelnök blogjában.

Gyurcsány Ferenc emlékeztetett arra, hogy nem a magyar baloldal, hanem a Fidesz működik helyi koalícióban a Magyar Gárdát fenntartó Jobbikkal, a Fidesz parlamenti tisztségviselője megy a Jobbikhoz kötődő könyvesboltot avatni, vezetői pedig távol maradnak az  antifasiszta tüntetéstől. Ha a magyar baloldal nem tud váltani és önérzetesen viselkedni, valóságos demokrataként, akkor a báránybőrbe bújt jobboldali radikalizmus fog győzni - figyelmeztetett.

A kormányfő elfogadhatatlannak tartja, ami csütörtökön a történt, hogy néhány radikális jobboldali lehetetlenné tette a  fővárosi közgyűlés munkáját. "Meg lehet magyarázni, hogy a Népszava publicistája is sértő módon lépett fel a gój motorosokkal, csak azt tudnám megérteni, hogyan kerül egy motoros baráti kör szervezetének nevébe gój jelző.  Mit jelent a hivalkodóan a nem zsidóságra utaló szó" - fejtette ki a pártelnök-kormányfő. Gyurcsány Ferenc szerint ha a baloldal csendben marad, történelmi hibát követ el, mert a tét az: vagy megküzd a  demokratikus szabadságjogok érvényesítéséért, vagy engedi, hogy a  radikális jobboldal szétzilálja a nyugalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!