Hírek

2008.04.08. 13:09

Gyurcsány: végre újra megmutatta magát a magyar antifasizmus

Gyurcsány Ferenc szerint a hétfői flashmob elleni tüntetéssel végre újra megmutatta magát a magyar antifasizmus, amiért hálás

BAMA

Gyurcsány Ferenc szerint a hétfői flashmob elleni tüntetéssel végre újra megmutatta magát a magyar antifasizmus, amiért hálás. Az előzményeket felidézve a miniszterelnök blogjában arról írt, hogy egy koncertjegyeket árusító iroda vitába keveredett valakivel, aki egy szélsőséges nacionalista, radikális szövegeiről  híres, hírhedt zenekar koncertjére akart jegyet vásárolni. Az iroda nem rendelkezett ilyen jeggyel, így a kérést elutasította, kialakult egy vita, majd a jegyirodát a következő éjjel felgyújtották. Ismert szélsőségesek aztán megmozdulást szerveztek a jegyiroda ellen - írta  Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök kitért arra: az a nem szokványos helyzet állt elő, hogy néhányan azok közül, "akiknek régóta elegük van már a szélsőségesek grasszálásából", ellentüntetést szerveztek. Gyurcsány Ferenc internetes naplójában hangsúlyozta: végre azok voltak többen, akik határozottan és világosan azt mondták, elegük van a radikálisokból, a megfélemlítésből, abból, hogy egy hangos kisebbség bemocskolja normális nemzeti érzelmeinket, és tönkre tegye a demokratikus nyugalmat.

Mint írta, akik ott voltak - köztük több politikus is - nevükön  nevezték a jelenségeket, egyértelmű, világos "nácik haza!" felszólítást skandáltak, amit a szélsőségesek nem kértek ki maguknak, hanem azt válaszolták, hogy itthon vannak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!