Hírek

2008.04.29. 15:15

Hat és fél évet kapott egy kábítószer-kereskedő

Jelentős mennyiségű kábítószerrel, kereskedéssel elkövetett visszaélés bűntette miatt 6 év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt kedden egy 46 éves szombathelyi férfit jogerősen a Győri Ítélőtábla.

BAMA

A 29 éves másodrendű budapesti és a 24 éves harmadrendű tapolcai vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek Kovács Tamás tanácselnök tanácsa. Ezért a másodrendű vádlott 3 év 4 hónapi börtönbüntetést, a harmadrendű 3 év börtöntüntetést kapott. Az ítélettel a Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését. Az ítélet jogerős. A vádlottak cselekményeiket 2005 őszén követték el. Az elsőrendű vádlott megbízásából a harmadrendű vádlott Rotterdamból bérelt gépkocsival a jelentős mennyiség alsó határának háromszorosát meghaladó kokaint szállított Magyarországra egy szemeteszsákba rejtve.

Együtt utaztak ki, a kábítószer beszerzését az elsőrendű vádlott intézte, de ő repülőgéppel tért vissza Magyarországra, így a harmadrendű vádlott a hegyeshalmi határátkelőnél egyedül bukott le a  gépjármű átvizsgálásakor. Az elsőrendű vádlott Győrött kapcsolatot létesített a másodrendű vádlottal, aki korábban rendszeres kábítószer-fogyasztó volt. Felajánlott neki egy utat Costa Ricába, s cserébe annyit kért, hogy hozzon haza egy bőröndöt. A másodrendű vádlott a kapott útmutatásnak megfelelően átvett, a jelentős mennyiség alsó határának ötvenszeresét kitevő kokaint tartalmazó csomagokkal visszautazott Budapestre. A ferihegyi repülőtéren a tételes vámellenőrzés során leplezték le.

Az elsőrendű vádlottat hét év, a másodrendűt három év közügyektől eltiltásra, a harmadrendűt három év közügyektől  eltiltásra ítélték mellékbüntetésül. Utóbbi jelenleg a győri egyetem hallgatója.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!