Hírek

2008.04.11. 11:21

Kassai Viktor az olimpián is bíráskodhat

Vágner László, az MLSZ JB elnöke az elmúlt napokat a FIFA meghívására a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség vendégeként a szervezet székházában töltötte. A FIFA Játékvezetői Bizottsága 54 játékvezetőt nevezett meg, aki számításba jöhet a 2010 évi világbajnokságon – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján.

BAMA

Ebbe a rangos csapatba került be Kassai Viktor, akinek a segítésével - az UEFA javaslatára - a kandidáló játékvezető instruktoraként a FIFA Vágner Lászlót bízta meg. Ezen instruktoroknak a felkészítését szolgálta a háromnapos rendezvény. A kurzus zárásaként kihirdették az olimpián résztvevő játékvezetőket. Európát ezúttal öt bíró képviseli a kínai fővárosban, és közöttük találhatjuk a magyar éljátékvezetőt, akinek asszisztensei várhatóan ugyanazok lesznek, mint a tavalyi kanadai U20-as vb-n: Erős Gábor és Vámos Tibor.

Kassai Viktor már mindezek tudatában vehet részt április 14-17. között Nyonban, a nyári EB játékvezetőinek felkészítésén, ahol - mint azt korábban megírtuk - negyedik játékvezetőként működik majd közre. Eközben az UEFA - a közelmúltban nemzetközi listára kerültekből - kijelölt kilenc új játékvezetőt (talentet) akiket a következő két évben megkülönböztetett figyelemmel kísér. Ebbe a csapatba került be legfiatalabbként Vad II István, aki az elmúlt másfél évben kiváló osztályzatokat kapott a nemzetközi mérkőzéseken.

A tavalyi évhez hasonlóan az UEFA U17-es Európa-bajnokságán is lesz magyar résztvevő. A nemzetközi szövetség Ring Györgyöt asszisztensnek jelölte a Törökországban megrendezésre kerülő kontinensdöntőre. Szintén jó hír, hogy a Beach Soccer 2008-as. Május 11-18. között Benidormban megrendezendő kvalifikációs tornájára jelölték Herbály Pétert, így azon a nemzetközi eseményen is lesz magyar játékvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!