Hírek

2008.04.04. 15:21

KDNP lobbi a digitális szakadék csökkentéséért

A Kereszténydemokrata Néppárt az EU-ban is lobbizni kíván annak érdekében, hogy uniós pályázati források is rendelkezésre álljanak a "digitális írástudás" elterjesztésére, a digitális szakadék csökkentésére. Pártja álláspontját Molnár Béla ismertette pénteken az MTI-nek.

BAMA

A KDNP képviselője azt mondta, bár az Európai Unió számára fontosak a számítástechnikai, informatikai ismertek, az internet használatának elterjesztése, erre a célra mégsem biztosít pályázati forrásokat. Molnár Béla szerint az új tudás - a számítógép- és internethasználat - hiánya új társadalmi szakadékot jelent, és mintegy "hárommillió ember reked a túloldalon". Kifejtette: ebbe a körbe azok tartoznak, akik sem iskolai tanulmányaik, sem munkájuk során nem sajátíthatták el az alapvető informatikai készségeket, és családjukban, környezetükben nem szerezhették meg az alaptudást.

Úgy vélte, ez a tény is közrejátszik abban, hogy Magyarországon a 45 év felettieknek különösen nehéz álláshoz jutni. A kereszténydemokrata politikus azt mondta, a kormányzatnak, a politikai pártoknak, a civil szervezeteknek és a társadalom széles rétegeit megszólítani képes egyházi szervezeteknek is felelősségük van abban, hogy csökkenjen a XXI. század elejére kialakult digitális szakadék és a digitális írástudás általánossá váljon Magyarországon. A KDNP szerint ezért támogatni kell a digitális szakadék csökkentése érdekében létrejött civil társadalmi szerveződések tevékenységét, az önkormányzatok törekvéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!