Hírek

2008.04.04. 06:32

Közgyűlés lesz a társasházban, de nem érek rá elmenni

FONTOS ÜGY – Olvasónk társasházában közgyűlés lesz. Fontos kérdésben fognak dönteni, amiben a hölgy is érintett. Az időpontjában azonban olvasónknak halaszthatatlan teendője van. Mit tehet?

BAMA

Meghatalmazást kell adni az egyik tulajdonostársnak – tanácsolták a Dr. Schneider Ügyvédi Irodában. A dokumentum kétfajta lehet. Az egyik lehetőség az általános meghatalmazás, amellyel a hölgy feljogosítja lakótársát, hogy a nevében döntsön. Akár úgy, ahogy ő (a szomszéd) jónak látja. A meghatalmazás másik fajtája a konkrét döntést is tartalmazza. Azt is feltünteti tehát, miképpen kell szavaznia lakótársunknak. Így biztosíthatjuk, hogy a meghatalmazott mindenképpen a mi véleményünket képviselje. Akkor is, ha az netán ellentétes az övével.

Az emberek többsége az általános meghatalmazást választja, lévén ez az egyszerűbb megoldás. Ilyenkor olyan lakótársat bíz meg azzal, hogy a közgyűlésen képviselje őt, akinek véleménye egyezik az övével. (A téma lehet a lépcsőház kifestése, a padlástér bérbe adása, vagy bármi más.) Így a meghatalmazó talán még biztosabb lehet abban, hogy a másik az ő álláspontjával megegyezően szavaz.

A meghatalmazáson két tanút is fel kell tüntetni – teszi hozzá dr. Schneider péter ügyvéd. Mint a hasonló dokumentumokon szokás, legalább két-két adattal. Ez lehet az érintettek anyja neve, személyi igazolványuk száma, személyi azonosító jelük, lakcímük, stb. Lényeg, hogy ezek alapján a személyek azonosíthatóak legyenek. Nincs szükség tehát adatok tömegére. A meghatalmazáson mindenki aláírása legyen ott. Itt a homlokzatfelújításra tett árajánlatról és reklámháló bérbeadásáról van szó. Ha kimaradunk a döntésből, később joggal mondhatják: bezzeg a közgyűlés idején nem törődtünk az üggyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!