Hírek

2008.04.24. 16:56

Mi érdekelhette Kapolyit?

„A lap meghátrált egyetlen nap alatt, és elismerte, a kormány soha, semmilyen megbízást nem adott pártpolitikusok törvénytelen megfigyelésére” – hangoztatta csütörtökön Daróczi Dávid.

É. S.

A kormányszóvivő a Magyar Nemzet cikkére reagált, mely szerint Kapolyi László MSZP-s országgyűlési képviselő 2002 végén mint magánszemély szerződést kötött egy a magánnyomozó céggel. A Finder Bt. terhelő adatok gyűjtését vállalta Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska Lajos APEH-exelnök és Kalmár István, a Posta volt vezérigazgatója ellen.

A kormányszóvivő szerint „öngólt rúgott a Fidesz”, mert a sajtó azt is feltárta: aki akkoriban hasonló ajánlatokkal házalt a kormánynál, az éppen Orbán Viktor bizalmasának, Simicska Lajosnak a tanácsadója volt. A kormány azonban akkor is határozottan nemet mondott az ajánlkozásra. Daróczi így már nem látja értelmét a kancelláriaminiszter által indított vizsgálatnak.

A Magyar Nemzet cikke szerint a karcagi Finder Bt. azt vállalta, hogy az említett személyekről annyi terhelő adatot gyűjt össze, amely elegendő egy ellenük indítandó büntetőeljárásban történő elmarasztaláshoz. A féléves nyomozásnak csak a rezsije majdnem százmillióra rúgott.

A Híradó szerint a cég nevében az a Gubuznai Zoltán járt el, aki korábban éppen Simicska tanácsadója volt az APEH-ben. Gubuznai jelenleg letartóztatásban van az OTP vezetője, Csányi Sándor megzsarolása miatt. A cég többek között a következőket vállalta: stratégiai tervezés, szaktanácsadás, bizonyítékok felkutatása, együttes értékelése, tanúk felkutatása, rajtaütések megszervezése az eljáró szakhatóságokkal. „Magánnyomozásra szerződtünk, mégpedig törvényes keretek között, és nem megfigyelésről volt szó” – nyilatkozott a Magyar Rádiónak az egykori Finder Bt. illetékese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!