Hírek

2008.04.28. 15:07

Pálinkázás macskajaj nélkül

Újra várja az érdeklődött a karcos itókák fesztiválja a Deák téri Városháza Parkban

R. V.

Idén már harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Városháza Parkban a Budapesti Pálinka Fesztivál. Az ínyenc italkedvelők több százféle pálinkából választhatják ki a számukra legkülönlegesebb főzetet.
Huszonöt pálinkafőzde vesz részt a négynapos eseményen, és közel háromszázféle pálinkából válogathatnak majd a látogatók. Ily rendkívüli kínálattal egyszerre egy helyen sehol máshol nem találkozhatnak a pálinka kedvelői.

A május 8-11. között zajló fesztiválon előadók sokasága szórakoztatja az érdeklődőket. A közkedvelt rendezvény zenei programkínálatát idén is a pálinka magas színvonalához igazították. Jamie Winchester zenekarával egy rendkívüli produkciót ad elő, a Pálinka Fesztivál alkalmából igazi utcazenésznek állnak. További különleges zenei csemegeként fellép még Takács Eszter, a Szájról Szájra együttes, a Hot Club of Hungary, a Yellow Sisters és még sokan mások. Az esemény hivatalos megnyitója 2008. május 9-ém, pénteken délután 5 órakor lesz.

Sokan tévesen úgy vélik, a pálinka csak az alkoholisták kedvence lehet. Holott a megfontolt és mértékletes pálinkafogyasztás még senkinek sem ártott meg. A tavalyi fesztivál alkalmával is sok százan ellátogattak a rendezvény helyszínére, mégsem részegedtek le. Azaz a kocsmák környékén tablettás bortól tántorgó embereket inkább látni, mint a pálinkafesztivál alkalmával illuminált állapotba kerülő egyedeket. Kóstolni és vedelni a pálinkát ugyanis két különböző dolog. Mint ahogy két különböző pálinkafajta sem egyforma.

Az unicumot sörrel például alkoholista koktélnak becézik. De ha a pálinkát tisztán fogyasztjuk, nem keverve másfajta alkohol-kísérőkkel, nem ér bennünket kellemetlen meglepetés. Ha megfogadjuk a tanácsokat, elkerüljük a macskajt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!