Hírek

2008.04.17. 14:23

Pokolgépet robbant Bilbaóban, hét rendőr megsérült

Robbantásos merényletet követett el az ETA terrorszervezet csütörtökön a baszkföldi Bilbaóban, a kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) helyi irodaháza előtt, jelentős anyagi kárt okozva.

BAMA

Táskába rejtett pokolgép hajnali 6 órakor bekövetkezett detonációjában könnyebben megsérült hét rendőr, aki az érintett La Pena negyed lezárásában vett részt, miután a hatóságokat egy névtelen telefonáló fél órával korábban értesítette a robbantásról, egyúttal a baszk szeparatista szervezet nevében vállalta a terrorcselekményt. A robbantás jelentékeny károkat okozott a környékbeli házakban és járművekben is, írja az MTI.

Az ETA több mint nyolcszáz embert ölt meg az elmúlt négy évtizedben a Baszkföld Spanyolországtól való elszakadásáért vívott küzdelme során elkövetett fegyveres terrorcselekményekben. A gerillacsoport legutóbb március 7-én hajtott végre egy gyilkos támadást, amikor - két nappal a parlamenti választások előtt - mondragóni háza előtt lelőtték Isaías Carrasco 42 éves szocialista politikust, a városi tanács korábbi tagját. A támadást az ETA április 1-jén vállalta magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!