Hírek

2008.04.25. 14:03

Szellembringát állítanak az elgázolt kerékpárosnak

Ismét fehérre festett kerékpárral állítanak emléket a budapesti kerékpárosok egy elgázolt társuknak. Csütörtök délután a budapesti Kőbányai úton egy kamion kanyarodás közben ütött el egy biciklis férfit, aki a kijelölt kerékpárúton haladt. A férfi életét vesztette.

BAMA

Októberben, nem sokkal messzebb, a Stefánia útnál ugyanez történt meg.
Akkor is a rosszul tervezett kerékpárút áldozata lett egy ember. Akkor
több száz kerékpáros  avatott együtt egy szellembiciklit. Az eseménynek nagy visszhangja volt.  A kerékpárosok péntek délután állítanak emléket az elgázolt férfinak a baleset helyszínén. A gyülekező április 25-én, pénteken 18.00-kor a Hősök terén lesz. A bicikli fehérre festése után a vitatott biztonságú kerékpárutakon végighaladva elmennek a Kőbányai út - Horog utca kereszteződéshez, ahol felállítják a mementóbiciklit.  Érintik aStefánia úti szellembringát is, a tavalyi baleset helyszínét, majd onnan a Hungária krt - Kőbányai úton haladnak, a KRESZ szerint.

A szervezők senkit nem akarnak elriasztani a városi bringázástól,
hiszen az a világ egyik legjobb dolga. De fontosnak tartják, hogy a
kerékpárosok tudják, ők a gyengébbek, nekik kell jobban vigyázniuk
magukra. A bicikliutak sokszor hamis illúziója ne tévessze meg őket, erre szeretnék felhívni a figyelmet. A szervezők azt kérik a részvevőktől, hozzanak egy gyertyát, követ vagy virágot.

kerékpárosok egy elgázolt társuknak. Csütörtök délután a budapesti Kőbányai úton egy kamion kanyarodás közben ütött el egy biciklis férfit, aki a kijelölt kerékpárúton haladt. A férfi életét vesztette. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!