Hírek

2008.04.07. 14:43

Szemléletet váltana Sólyom László

Nemcsak az ország óriási természeti értékeiről szeretnék hírt adni az országnak, hanem azokról az emberi értékekről is, amelyekkel találkozom - mondta az államfő

BAMA

„Szeretném elnökségem alatt végigjárni az összes nemzeti parkot, ami azt jelenti, hogy az egész országot” fogalmazott Sólyom László köztársasági elnök azon az előadáson, amelyen bemutatkozott a Duna-Ipoly Nemzeti Park is. „Nemcsak az ország óriási természeti értékeiről szeretnék hírt adni az országnak, hanem azokról az emberi értékekről is, amelyekkel találkozom” – hangsúlyozta.

Sólyom László szólt a nemzeti parkhoz tartozó kistelepülésekről is, amelyek az idegenforgalomban látják az egyetlen lehetőségét a kibontakozásra. Megjegyezte, a Duna-Ipoly Nemzeti Park nagy nyomásnak van kitéve, mert a főváros, Budapest terjeszkedni akar. Az államfő a kormányzat felé közvetíteni fogja, hogy ahol lehet, ott a környezetvédelem szemponjait helyezzék előtérbe. „Az utolsó pillanatban vagyunk, alapvető szemléletváltozásra van szükség a környezettel szemben” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!