Hírek

2008.04.12. 06:33

Sztárok is futnak a 7. Drogmentes Magyarországért Maratonon

Sztárok is futnak az ország egyik legnagyobb drogellenes rendezvényén. Szombaton dördül el a startpisztoly a 7. Drogmentes Magyarországért Maraton nyitányaként déli fél 1-kor a Duna Plázánál.

R. V.

A 42 napos, 310 települést érintő futásban olyan ismert személyiségek is részt vesznek, mint Sipos Péter az Irigy Hónaljmirigyből, Pflum Orsi, a második Megasztárban feltűnt énekesnő, Martinek János öttusázó világbajnok és az ökölvívó világbajnok Erdei Zsolt, becenevén Madár. A start ezer emberrel indul – mondta el Braun Mónika, az Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom elnöke. Ma Szigethalomig futnak, összesen 40 kilométert. A 42 nap alatt egyébként 310 települést érintenek, ahonnan szintén csatlakoznak futók. A résztvevők reggel 9 órától délután fél 5-ig nyomják, 10 kilométerenként váltva egymást. Egy ember az összidő alatt így 400 kilométert tesz meg.

A start előtt fél 11-től Gáspár Laci, Pflum Orsi, Sipos Péter és az erőművész Nick Árpád szórakoztatja az érdeklődőket. A műsorvezető Beleznay Endre. Lesz sportbemutató és drogellenes rajzverseny. Az első napon a még edzetlenek is csatlakozhatnak, hiszen az 5 és fél kilométeres hosszú táv mellett lesz 1,2 kilométeren közép- és 150 méteren rövidtávú megmérettetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!