Hírek

2008.04.17. 18:48

Téves hír miatt bontana szerződést az OEP a háziorvosokkal

Nem igaz, hogy 500 háziorvos fel akarja bontani a szerződését az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral

B. V.

„Nem igaz, hogy 500 háziorvos fel akarja bontani a szerződését az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP)” – jelentette ki Keszthelyi Gyula. A tardi háziorvos egy internetes honlapon április 4-én kezdeményezett aláírásgyűjtést az alapellátók körében, amelyhez már valóban több, mint 500 háziorvos csatlakozott. A háziorvos elmondta, a téves híresztelésekkel szemben nem azért kezdett aláírásgyűjtésbe, hogy a háziorvosok bontsák fel szerződéseiket, hanem azért, hogy módosítsák.

Erre azért lenne szükség Keszthelyi szerint, mert a jelenlegi szerződéssel túlzottan ki vannak szolgáltatva a háziorvosok az OEP-nek. A Borsod megyei háziorvos szerint egyetlen kollégája sem akar szerződésbontást, hiszen ez bizonytalan, kaotikus helyzetet eredményezne. Hozzátette: véleménye szerint a háziorvosok nem fogják aláírni azt a nyilatkozatot, amelyet jövő héten a Magyar Orvosi Kamara küld szét valamennyi alapellátónak, mivel a téves hírre alapozva megkezdték a szerződésbontás szervezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!