Hírek

2008.04.08. 11:06

Tölgyessy: nagyon csúfos lehet Gyurcsány távozása

Tölgyessy Péter szerint Gyurcsány Ferenc előtt egyetlen az ország javát szolgáló megoldás áll igazán: ha az SZDSZ véglegesen kilép a koalícióból, akkor a szocialistáknak maguknak kell kezdeményezniük az előrehozott választásokat - tudósít az InfoRádió.

VGO

A politikai elemző hozzátette: csak a szabad demokraták állandó, aktív támogatásával tud működni az MSZP kisebbségi kormánya. A szakértő arról is beszélt, hogy véleménye szerint a szocialista és szabad demokrata koalíciót döntően egyetlen politikai akarat mozgatta: mindenáron megakadályozni a jobboldal és annak vezére, Orbán Viktor hatalomra jutását; emiatt hoztak olyan gazdaságilag irracionális döntéseket, ezért osztogattak, amellyel csak mélyítették a gazdasági válságot. Az eddigi miniszterelnökök közül Gyurcsány Ferenc távozik majd a legnagyobb kudarccal, ám még csúfosabb lehet a távozása - mondta Tölgyessy Péter politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

A szakértő szerint a koalíciós pártok előtt ma csupán egyetlen remény áll: visszaszerezni valamit az elveszett népszerűségből. Ezt alighanem úgy próbálják majd elérni - tette hozzá Tölgyessy Péter -, ahogy Gyurcsány Ferenc tette, amikor 2004-ben miniszterelnök lett: médiakormányzással, szép ígéretekkel, pontokkal és osztogatással, minden bizonnyal ezt jelenti a kormányfő által említett "bársonyos reform".  A politikai elemző úgy véli: kizárt, hogy a szocialisták és a szabad demokraták más utat választanak, hiszen a megszorítások és reformok politikája kudarcot hozott számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!