Hírek

2008.06.26. 11:47

Az orosz kisfiú neve: Guus, azaz Guusz

Az oroszokat elérte a futballőrület, költik a pénzüket – egyetlen asztal ára közel két és fél millió forint, azaz tízezer euró lesz. Dénes Tamás sportszakíró jelenti az Eb-ről.

BAMA

Az oroszok lassan beleszerettek válogatottjukba. Azt írja a Pravda – régen azért nem írt ilyeneket –, hogy a hollandok elleni siker óta két fiatal pár is az újszülött gyermekének a Guus nevet adta, a szövetségi kapitány, Guus Hiddink iránti tiszteletből. Mások úgy gondolták, Andrej Arsavin és Roman Pavljucsenko iránti rajongásuk megfelelő kifejező eszköze, ha a világra jött kisfiú az Andrej vagy a Roman nevet kapja.

A Pravda megírta annak a Gorodnyikov nevű, novoszibirszki férfinak a történetét, aki kérte a hatóságokat, hadd nevezze a gyerekét Guusnak. Egy hónapig dönthet még másként – de ahhoz szerintem nagy verést kellene kapnia az orosz válogatottnak.

Arra pedig nincs nagy esély. Bécsben a fogadóirodák többsége hihetetlen sokat javított az elmúlt napokban az orosz válogatott oddsain. Ha összehasonlítjuk a csütörtöki meccsre adott esélyszámokat, ember legyen a talpán, aki megmondaná, a két gárda közül az egyik bő két héttel ezelőtt 4-1-re megverte a másikat.
Vannak egyébként spanyol szurkolók is Bécsben – mi több, János Károly királyt is várják estére –, de a számuk lényegesen kevesebb az oroszokénál.

Rengetegen átutaztak Innsbruckból és Salzburgból, tekintettel a negyeddöntőre, Bázel érintésével a császárvárosba. Ideálisak a rendezők szempontjából: nem csinálnak felfordulást, többnyire családostul érkeznek, s rengeteg pénzt hajlandók elkölteni. Ma estére készen lesz egy előkelő bár, amit kifejezetten az oroszoknak tartanak fenn, illetve rendeznek be. Egyetlen asztal ára közel két és fél millió forint, azaz tízezer euró lesz. Jó hírem van: ebben már benne foglaltatik a fogyasztás is!

Az Eb színhelyein, így Bécsben is temérdek szuvenírárusító hely van. Eltérő a portéka minősége, s ebből fakadóan eltérők az árak. Az orosz mezek többségéről már kilométerekről ordít, hogy köszönőviszonyban sincs az igazival, a kedvencem, amikor németül vagy éppen angolul rápingálják a Rosszija szó megfelelőjét. De ettől még fogy az áru – a mostani hét első napjaiban csak a török trikókból adtak el többet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!