Hírek

2008.06.07. 11:31

Roland Garros: megint Nadal-Federer döntő lesz

Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan ismét a spanyol Rafael Nadal és Roger Federer vívja a férfi döntőt

mti

Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan ismét a spanyol Rafael Nadal és Roger Federer vívja a férfi döntőt a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a svájci klasszis négy játszmában, 3 óra 5 perc alatt nyert a hazai közönség előtt szereplő Gae:l Monfils ellen.

Az első szettet simán nyerte az első helyen kiemelt Federer, a folytatásban Monfils szívét lelkét beleadva, bátran rohamozott, minden labdát elért és a lehetetlenekkel is megpróbálkozott, majd kiegyenlített. A harmadik felvonásban ismét a bázeli kiválóság  nagyobb tudása domborodott ki. A negyedik, egyben utolsó játszmában mindketten remekül teniszeztek, nem ismertek elveszett labdát. Federer 5:4-nél két meccslabdához jutott, ezeket ugyan hárította a francia, ám 6:5-nél ismét a győzelem kapujában állt a svájci és ezt a lehetőséget már nem szalasztotta el.

A címvédő és sorozatban háromszoros bajnok Nadal 2006-ban és egy esztendővel később is legyőzte Federert a fináléban. A 12-szeres Grand Slam-győztes világelső tarsolyából csupán a párizsi GS-diadal hiányzik. A női párosban spanyol siker született, míg a vegyespárosban egy fehérorosz, amerikai duó vitte el pálmát. Szombaton 15 órától a női egyes döntőjét bonyolítják le a Roland Garroson, a finálét a szerb Ana Ivanovic és az orosz Dinara Szafina vívja.

Ezek is érdekelhetik