Hírek

2008.06.11. 14:23

Svédország: Ibra az egekben

A svéd sajtó egekbe emeli Zlatan Ibrahimovicot, egyúttal méltatja a svéd labdarúgó-válogatottat annak nyomán, hogy első Európa-bajnoki mérkőzésén 2-0-ra legyőzte a címvédő görög együttest.

MTI

"Álomkezdés" - címmel számolt be a sikerről a Dagens Nyheter, a legnagyobb példányszámú reggeli lap. "A győzelem a 2004-es rajtra emlékeztet, akkor is lassan indult be a gépezet, de a vége sima és egyértelmű lett" - emlékezteti olvasóit az újság arra, hogy négy éve a svédek 5-0-ra nyertek a bolgárok ellen az első fellépésük alkalmával.

A legtöbb helyen Ibrahimovicra utaló címekkel jelentek meg írások, melyek ezzel is kiemelik, hogy az ő - 67. percben lőtt - bombagólja volt a döntő. "Zlatan, micsoda fickó!" - lelkendezik a Svenska Dagbladet, amely közli még, hogy Ibrahimovic "ezzel a góllal helyet foglalt a nagyok között".

A Trelleborgs Allehanda "öt perc tiszta örömről" számol be - ennyi idő alatt esett a két gól -, a Sydsvenskan szerint pedig "Zlatan", aki 2005 óta először volt eredményes a válogatottban,  "bármilyen homokvárból képes aranypalotát építeni".

Ezek is érdekelhetik