Hírek

2008.06.03. 11:02

Testvérének megölése miatt áll bíróság előtt egy kiszombori férfi

A vádirat szerint egy katonai bajonettel egyik öccsét halálosan, másik testvérét könnyebben megsebesítette az a kiszombori férfi, akit korábban felesége meggyilkolása miatt már jogerősen elítélte. Büntetőperének tárgyalása kedden kezdődött Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróságon.

MTI

A Lőrinczy György megyei főügyész által ismertetett vádirat szerint a 49 esztendős férfi, aki felesége 1992-es meggyilkolását követően 2000-ben szabadult a börtönből, rendszeresen jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. 2008. január 11-én is több liter bort ivott, estére erősen leittasodott. A férfi hazaérve veszekedni kezdett öccseivel, elmondása szerint azért, mert zavarta testvérei hangos vitatkozása. Az egyik ágyon fekvő testvérét egy csaknem 20 centiméter pengehosszúságú katonai bajonettel mellkason döfte. A szúrás a férfi tüdejét érte, a sérülés következtében rövid időn belül elhunyt, életét a szakértők szerint az azonnali orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

Ezt követően a vádlott, vallomása szerint ráparancsolt másik testvérére, hogy ne hagyja el a lakást, majd őt is "megbökte" a bajonettel mellkasa jobb oldalán. A megszúrt férfi csak könnyebb sérüléseket szenvedett, ám ez csak a véletlenen múlt - áll a vádiratban. A vádlott ez után elhagyta a lakást, kocsmába ment, a rendőrök ott fogták el, s kabátjának ujjában megtalálták a gyilkos fegyvert is.

A férfi a bíróság előtt elismerte bűnösségét testvére megölésében, azt azonban védekezésként elmondta, nem kívánta bántani a sértetteket, "csak rájuk próbált ijeszteni". A bíróság Joó Attila vezette tanácsa tanúk, és szakértők meghallgatását követően előreláthatóan csütörtökön hirdet ítéletet az ügyben.

Ezek is érdekelhetik