Hírek

2008.07.11. 10:25

A filmvilág hírei

A mai hírekben olvashatnak Adam Sandler-ről és Mariah Carey-ről, Keanu Reeves-ről, A Quantum csendje főcimdaláról, és Helena Bonham Carter szerepéről a Terminátor 4-ben.

Hegedűs Rita

Sandler, Carey, Monroe
Adam Sandler született tréfamester és vajból van a szíve: a barátainak mindig ad szerepet a filmjeiben. Legújabb vígjátéka, a Ne szórakozz Zohannal (You Don’t Mess with the Zohan, hazai bemutató: július 17.) is tele van a komédiáiból ismert régi arcokkal: Rob Schneider kecskepásztort, John Turturro fantomot alakít a kommandós-fodrászos őrületben, amelyből az is kiderül, hogy Sandlernek van egy új barátja: Mariah Carey, aki szintén játszik a filmben, méghozzá Mariah Carey-t alakítja.

A Marilyn Monroe-mániás énekesnő nem pénzben kapta a gázsiját: egy rózsaszín öltöztető-támlát kapott az író-producer-főszereplőtől, amelybe egykor maga Marilyn kapaszkodott, miközben a forgatások reggelén belevarrták a jelmezébe. A Monroe-relikviát Sandler egy filmes jótékonysági árverésen vette még évekkel ezelőtt, és most úgy érezte, jobb helyen lesz Carey-nél.

És mert az énekesnő nagyon örült az emléktárgynak, néhány napon belül, külön csomagokban egy fehér pántos ruhát, egy vörös magas sarkú szandált és egy rúzst is kapott… eleinte nagyon boldog volt, de később rá kellett jönnie, hogy nagyon átverték.

– Adam megesküdött, hogy a támla tényleg eredeti… – nyilatkozta az énekesnő, akinek a Ne szórakozz Zohannal-ban szinte az összes férfi szereplő szerelmet vall –, és ez nekem már elég. A többi úgyis túl sok lett volna.

Keanu Reeves ufó

Kiből lehet a legjobb ufó-vadász? Scott Derrickson filmrendező meg van róla győződve, hogy biztosan kiszúrja a köztünk élő idegeneket. Ő készíti az idei év nagy világvége-moziját, az Amikor megállt a Föld (The Day the Earth Stood Still, hazai bemutató: december) című sci-fit, amelynek a főszerepét Keanu Reeves alakítja. Ő játssza azt a földönkívülit, aki egy távoli világ ultimátumát hozza el az embereknek.

– Keanunak nem volt szüksége speciális effektusokra vagy a teste köré csavart alufóliára, hogy meggyőzően játssza el az ufót – nyilatkozta nemrég a büszke filmes. – Egyszerű öltönyt meg nyakkendőt visel, mégis minden néző azonnal meg fogja érezni, hogy ez a pasas nem közülünk való: valahol nagyon-nagyon távol születhetett. Én már nagyon rég tudom, hogy Keanu Reeves képes ezt eljátszani. Talán azért, mert tényleg ufó. Én már elég rég észrevettem ezt rajta.

Bond dala

Egy szuperkém körül mindig sok a rejtély. A James Bond-filmek elmaradhatatlan velejárója először a Bond-lány személye körüli találgatás, majd ha az a titok lelepleződik (ezúttal Olga Kurilenko és Gemma Arterton részesült a megtiszteltetésben), jön a következő: ki énekli a főcímdalt? A szuperügynök 22. kalandja, A Quantum csendje (Quantum of Solace, hazai bemutató: november) kapcsán újabb és újabb híresztelések reppennek fel, és cáfoltatnak meg. Az első információk szerint a producerek Paul McCartney-t kérték fel a feladatra. Nem sokkal utána – és igen tartósan – Amy Winehouse nevét szellőztették meg a beavatottak, de Beyonce Knowles és Nagy-Britannia új szupersztárja, Leona Lewis is az esélyesek közé számított.

Legújabban viszont a walesi szármású, de Anglián kívül is elsöprő népszerűségű Duffy-t gyanúsították meg a Bond-főcímdallal. A 23 éves soul énekesnő azonban a 007-eshez méltóan jól konspirál. Ugyan újságírók előtt célzott rá, hogy szóba került ez a lehetőség, egy kérdésre sem válaszolt határozottan. Amikor nekiszegezték a kérdést, hogy rögzítette-e már a Bond-dalt, csak ennyit felelt:
– Egy hölgy sosem árulja el a titkait.

Terminátor: nő a sereg

Az emberek és robotok közti háborúnak újabb katonája van: Helena Bonham Carter. A galamb szárnyai című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt színésznő szerepet vállalt a Terminátor negyedik részében. Mivel az alkotók a legnagyobb titokban tartják az új film történetét, azt sem lehet tudni, hogy Tim Burton múzsája milyen feladatot kap pontosan a James Cameron alapította legendás sorozatban. A színésznő csupán ennyit nyilatkozhatott: – A szerepem nem nagy, viszont nagyon fontos. A forgatás már egy hónapja tart Új-Mexikóban, a cyborg háború kezdetét bemutató film jövő nyár elején kerül a mozikba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!