Hírek

2008.07.14. 13:02

A Külügyminisztérium nem érti a Fidesz bírálatát

A Külügyminisztérium nem érti a Fidesz bírálatát, miszerint a tárca nem végzett el bizonyos feladatokat a 2011-es uniós elnökséggel kapcsolatban.

mti

Szelestey Lajos külügyi szóvivő közleményében a Fidesz vasárnap ismertetett  tervezetére reagált, miszerint az ellenzéki párt a 2011-es magyar  EU-elnökség előtt a felhasználható európai uniós és hazai forrásokat rögzítő hároméves költségvetést, az elnökséggel kapcsolatos stáb kiválasztásának, képzésének feladatait tartalmazó törvényjavaslatot  nyújt be az Országgyűlésnek.

A Fidesz vasárnapi sajtótájékoztatóján Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő a javaslat elkészítését azzal is indokolta, hogy bár a Fidesz folyamatosan sürgette az ötpárti egyeztetést, amely az EU-elnökség stratégiai feladatai közül megfelelő alapot adna a nemzeti konszenzus megteremtéséhez, a Külügyminisztérium ennek az ötpárti egyeztetésnek az összehívását „ezen a nyáron bojkottálta”.

A Külügyminisztérium nem érti a Fidesz kifogásait – írta reagálásában a külügyi szóvivő. Kitért arra, hogy az elnökségi stáb felállítása miatt szükséges létszámbővítést, valamint a kapcsolódó költségvetést is a kormány által megszabott időre kell kidolgozni, és ez a határidő még nem járt le.

A tárca a megadott ütemtervnek megfelelően be fogja nyújtani az előterjesztést, és arról a kormány nyilvános döntést hoz. Ez utóbbit pedig ismertetik majd az ötpárti egyeztető fórum többi részvevőjével is – tette hozzá Szelestey Lajos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!