Hírek

2008.07.24. 13:01

Balsai: 3,3 milliárd önreklámozásra

Balsai István fideszes országgyűlési képviselő közlése szerint a valóság túltesz azon, amit egy hete tartott sajtótájékoztatóján megfogalmazott: 2007 és 2008 folyamán a kormány nem 2, hanem 3,3 milliárd forintot pocsékolt el önreklámozásra.

MTI

A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: Bajnai Gordon szakminiszter azt ígérte, hogy már 2007-ben 10-12 megaberuházás pályázati anyaga jut el Brüsszelig, ezzel szemben mostanáig, tehát 2008 derekáig mindössze a debreceni villamos esetében valósult ez meg; olyan kiemelt projekteknél, mint a 4-es metró, az M7-es és az M43-as autópálya, nem. Arra a kérdésre, hogy "kinek jó ez", Balsai István Szetey Gábor volt államtitkárt és Baráth Pétert, Baráth Etele szocialista politikus fiát, a Miniszterelnöki Kabinet kommunikációs főigazgatóját jelölte meg. A Magyar Nemzet információi szerint a nevükhöz köthető cégek a kedvezményezettjei a Miniszterelnöki Hivatal félmilliárd forintos pályázatának.

Balsai István az "Új Magyarország benned van" szlogenű kampányt is megemlítette, ami mintegy másfél milliárd forintba került, de a hatása a politikus véleménye szerint nem volt számottevő. Ugyanebbe a pazarlási kategóriába sorolta azt a 360, illetve 197 millió forintot, amelyet két kereskedelmi televízió kapott. A képviselő kiemelte az Állami Számvevőszék által is kifogásolt, dekorációkra költött 79 millió forintot, valamint a hasonló összegű ajándékokat, rendezvényeket. "Riasztónak" nevezte, hogy egy olyan rendezvény, amelyre valóban nagy szükség volt - a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség vezetőinek találkozója -, alig egymillió forintot kapott.

MTI Balsai István -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!