Hírek

2008.07.12. 17:13

Dugóban izzadt az egész ország

Nemcsak a hűtővize, hanem az agyvize is könnyen felforrhatott azoknak, akik szombaton vágtak neki a nyaralásnak. Országszerte ugyanis óriási dugókkal és sorbanállással kellett számolni az utakon.

Hampl Márta

Különösen katasztrofális volt a helyzet az M7-es autópálya Martonvásárhely és Kápolnásnyék közötti, Balaton felé tartó szakaszán, ahol egész nap szinte csak lépésben lehetett haladni. Reggel nyolc és fél kilenc között 3 helyen történt baleset, ami miatt egészen Budapestig összefüggő kocsisor alakult ki. A koccanásos balesetekben két személy könnyebben megsérült, őket mentőhelikopter látta el a helyszínen.

A viszonylagos rend nagyjából délután fél egyre állt helyre, nem sokkal utána azonban Lepsény közelében újabb két autó ütközött össze. Személyi sérülés ugyan nem történt, de a forgalom ismét megbénult 1,5-2 órára. Ezt csak tetézte Zirc közelében az a baleset, ahol 5 személygépkocsi rohant egymásba. Zámbor József, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. központi diszpécserének tájékoztatása szerint az M1-es és M7-es szakaszán óránként több mint 4000 autós próbált meg egyről a kettőre jutni.

Egérút a káoszból

A Balaton felé tartóknak érdemes inkább a 811-es úton Vértesszőlős felé kerülni, a röszkei határátkelőt pedig a tiszaszigeti és tompai átkelőkkel lehet kiváltani. Az autópálya-forgalomról perce pontos tájékoztatást az Autópálya zrt. 0640-40-50-60-as telefonszámán kaphatnak az autósok.

Ha ez sem lett volna elég, az M0-ás autópályán az M5-ös és M0-ás csomópontjánál volt egy baleset miatt részleges útzár a kánikulai délutánon. A balestben három külföldi rendszámú személyautó ütközött össze, egy gyerek súlyosan, hárman pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. Ugyancsak kaotikus volt a helyzet a határátkelőknél, ahol főként a turnusváltás miatt állt be a forgalom. Letenyénél már szombat hajnalban másfél kilométeres kocsisor torlódott fel a horvát tengerpart felé.

„Mivel Horvátország még nem tagja az Európai Uniónak, Letenyénél – schengeni külső határ lévén – még mindig határellenőrzéssel kell számolni” – mondta el érdeklődésünkre Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A röszkei határátkelő Magyarországról kivezető oldalán már reggel kilenckor két órát, fél tizenegykor viszont már négy órát kellett várnia annak, aki át akarta lépni az országhatárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!