Hírek

2008.07.30. 15:38

Egymillió forintos bírság a Montessori alapítványi iskolának

A maximálisan kiszabható, egymillió forintos bírságot rótta ki a Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolára az Oktatási Hivatal, amely több ponton is szabálytalanságot állapított meg az intézmény működésével kapcsolatban - közölte Bakonyi László, az OH elnöke szerdán az MTI-vel.

BAMA

Az Oktatási Hivatal megállapította: az intézmény működése során megsértette - többek között - a közoktatási törvény pedagógus  munkakörben foglalkoztatott szakképzettségére, a csoportbontásokra,  az adminisztratív feladatokra, a sajátos nevelési igényű tanulókra  vonatkozó szabályait.

A vizsgálat során tapasztaltak alapján az Oktatási Hivatal  felkéri a fővárosi főjegyzőt az intézmény működési engedélyének  felülvizsgálatára, és egyben bejelentéssel élt a Magyar  Államkincstárnál és a Fővárosi Főügyészségnél is - kérve ezen  szervek eljárását is - közölte az OH elnöke. Korábban a hivatal az idei érettségikre vonatkozó, szülői bejelentésre indított vizsgálat során nem talált olyan  törvénysértést, ami a vizsgák megismétlését vagy megsemmisítésé indokolta volna. A Csepel.info hírblogra június 25-én felkerült írás szerint a  szülők azt állították: ebben az iskolában kivételeztek Gyurcsány  Ferenc fiával az írásbeli és szóbeli érettségi vizsgákon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!