Hírek

2008.07.24. 14:15

Fokozott közbiztonsági ellenőrzés a fővárosban

Fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros területén csütörtök délutánra Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány, annak érdekében, hogy megelőzzék, megakadályozzák a közbiztonságot veszélyeztető cselekményeket, eseményeket - közölte a rendőrség az MTI-vel.

mti

A tájékoztatás szerint csütörtökön déltől éjfélig tart a fokozott ellenőrzés Budapesten. Az ellenőrzés keretében a rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve azoknak a rendezvények, események helyszínére történő bevitelét megtilthatja. A fokozott ellenőrzés bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy rendőrség intézkedhessen azokkal szemben, akik feltehetően bűncselekményt vagy szabálysértést akarnak elkövetni.

A BRFK mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés a békésen demonstrálókat és az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása - olvasható a közleményben.

A XII. kerületi - lebontásra ítélt - turulszoborhoz csütörtök estére a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelentett be rendezvényt a rendőrségen. A rendőrség közlése szerint a bejelentést tudomásul vették, és felkészültek a rendezvény biztosítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!