Hírek

2008.07.10. 18:19

Keleten sztrájkra készülnek a jegy- és kocsivizsgálók

Spontán munkabeszüntetésre készülnek az MÁV Start Zrt. kelet-magyarországi jegy- és kocsivizsgálói – jelentette ki csütörtökön Barna István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) ügyvivője.

BAMA

A sztrájkban való szándékukat Záhony, Mátészalka, Nyíregyháza, Debrecen és Püspökladány vasutasai jelezték. A dolgozók tarthatatlannak tartják, hogy a médiában rendszeresen 6,9 százalékos béremelésről beszélnek, holott a jegyvizsgálók 2,9 százalékos béremelést kaptak, míg a MÁV Start többi dolgozója 3,4 százalékot. Számukra elfogadhatatlan, hogy a Kelet-Magyarországon dolgozó jegy- és kocsivizsgálók 10-30 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a hasonló munkakörben dolgozó fővárosi és dunántúli kollégáik.

Barna István szerint az érintett dolgozókat felháborította, hogy a hosszas tárgyalások ellenére sincs megállapodás a munkáltatóval, holott tudomásuk szerint a VDSZSZ több kompromisszumos javaslatot is előterjesztett. Közben a csütörtöki egyeztetés is sikertelenül zárult a VDSZSZ és a MÁV között. Így a szombati vasutasnap kivételével bármelyik napon sor kerülhet a munkabeszüntetésre, ha tárgyalások továbbra sem vezetnek eredménye. Ma folytatódnak a tárgyalások a sztrájkövetelésekről és az elégséges szolgáltatásokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!