Hírek

2008.07.31. 16:15

Kényszerleszállás közben zuhant le a helikopter

Egy ember meghalt, négyen megsérültek, amikor lezuhant egy mentőhelikopter a Pest megyei Dömsöd külterületén csütörtök délután. A gép motorhiba miatt kényszerleszállást akart végrehajtani.

MTI-AS

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerint a helikopter Paksról Budapestre tartott egy kétéves égési sérült gyerekkel és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtani. Bényi Mónika közlése szerint a balesetben az ápoló vesztette életét, a pilóta és az anya súlyos sérüléseket szenvedett, az orvos könnyebben megsérült. Az égési sérült gyermek is újabb sérüléseket szenvedett, de ezek szerencsére nem súlyosak. Mint mondta, a balesetről az orvos értesítette a hatóságokat. A roncsok mintegy 25 méteres körzetben szóródtak szét, a gép farka letört, majd a helikopter az oldalára dőlt, de nem gyulladt ki. A baleset után többen kiestek a gépből.

Győrfi Pál, a mentők szóvivője szerint a lezuhant repülőgép Eurocopter EC 135 típusú volt, ellentétben a korábbi információkkal, amelyek szerint egy francia gyártmányú, AS-350 Ecureuil típusú gép szenvedett balesetet. Az Országos Mentőszolgálat Légimentő Kht. honlapja szerint az EC 135-ös egy több célra alkalmazható, kéthajtóműves könnyű helikopter. A tűzoltóság és a mentőszolgálat nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy másik helikoptert is bevetettek a mentésre.

Az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója az MTI-nek azt mondta, hogy három sérült felnőttet az Országos Traumatológiai Intézetbe Budapestre szállítják, a gyermeket pedig a Bethesda Kórház égési centrumába.

Információink szerint a helyszínen két tűzoltóautó várakozik, mert a gépben lévő kerozin berobbanhat. A gépet egyébként 2004-ben gyártották, az OMSZ 2005 januárja óta bérelte egy osztrák cégtől. A helikopter roncsait Tökölre szállítják, és ott vizsgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!