Hírek

2008.07.24. 14:38

Peking 2008: Fazekast nevezi a MOB

Magyar Olimpiai Bizottság illetékes testülete úgy döntött, hogy nincs jogi akadálya a diszkoszvető Fazekas Róbert nevezésének, azaz a sportoló részt vehet a pekingi játékokon.

BAMA

A MOB honlapján tudatta: a július 5-i közgyűlés - amely döntött a magyar olimpiai csapat összetételéről - felhatalmazta az elnököt, a főtitkárt, a sportszakmai igazgatót és a csapatvezetőt, hogy a nevezési határidőig hátralévő időszakban döntsön a változásokról. A négytagú testület foglalkozott a Magyar Atlétikai Szövetség előterjesztésével, amelyben indulásra javasolják az athéni aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott Fazekast, aki kedden a ljubljanai nemzetközi atlétikai versenyen 64,56 méterrel teljesítette az olimpiai nevezéshez szükséges A szintet.

A MOB testülete a következő dokumentumok benyújtását kérte a  MASZ-tól: hivatalos versenyjegyzőkönyv, WADA-igazolások a  doppingellenőrzésekről (rendelkezik az előírt négy negatív doppingteszttel), a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) igazolása a versenyzési jogosultságról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság igazolása az athéni játékokat követően lefolytatott per költségeinek befizetéséről, valamint a versenyző, edzője, Vida József, orvosa, Illyés Árpád, továbbá szövetségi elnökének, Schulek Ágostonnak és kapitányának, Mérei Lászlónak nyilatkozata, amelyek garantálják, hogy a versenyző tisztán készült fel és tisztán fog versenyezni az olimpián.

Az olimpiai atlétaválogatott így a magasugró Győrffy Dóra lemondása és Fazekas nevezése után 20 fős lesz, a magyar küldöttséget pedig 171 sportoló akotja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!