Hírek

2008.07.14. 13:50

Szemétgyűjtőben a 4-es metró tervei

Nyilvánosak a 4-es metró tervrajzai. Olyannyira, hogy egy balatonszárszói szelektív hulladékgyűjtőben talált rá a mintegy 50-60 kilónyi paksamétára Teleki polgármestere.

AS Network - sonline.hu/MTI

– A Hősök terén található szelektív hulladékgyűjtőbe akartam bedobni papírt, és akkor fedeztem fel a 4-es metró legfrisebb tervrajzait. A terveken szerepel minden, itt vannak előttem a biztonsági berendezések is – mondta a Balaton-közeli falu polgármestere.

Közölte: „most is éppen itt vagyok hulladékgyűjtő mellett, egy kollégámmal visszajöttem, mert annyira furcsállottam, hogy ilyen megtörténhet, gondoltam, megmutatom. Ha gondolja, sorolom, mi minden van a papírokon” – mondta a polgármester, és találomra, megállók szerint fel is olvasott néhány építészeti, műszaki és gépészeti adatot a szellőzőkre, a villamos- és biztonsági, valamint egyéb berendezésekre, élelmiszerraktárakra vonatkozó adatot.

Mint arról Hári László beszámolt, a talált dokumentumok gyűjtőcíme: Budapesti 4-es metróvonal I. szakasz 07-es számú tender, a megrendelő a BKV. Zrt. DBR. Projektigazgatóság.

„Úgy látom, itt van minden állomás tervdokumentációja, 2007. május 15-i dátummal ellátva” – nyugtázta végül, mintegy leltárba véve a papírokat a polgármester.

Hári szerint mindenképpen aggasztó, hogy miként kerülhetett egy ilyen nagy horderejű, milliárdos beruházás tervdokumentációja egy hulladékgyűjtőbe. Még akkor is, ha már nem aktuális – jegyezte meg, hozzátéve: ha meg „élő”, akkor kivált, már csak biztonsági szempontból is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!