Hírek

2008.07.31. 08:40

Verekedés a debreceni menekülttáborban

Menekültek összeverekedtek szerdán a debreceni menekülttáborban, több embert előállítottak a rendőrök – közölte Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy az MTI-vel.

BAMA

A debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetőjének tájékoztatása szerint kora délután egy nagyobb csoport verekedett össze a menekülttábor területén. A helyszínre kiérkező rendőrjárőrök fékezték meg az afgán és a szomáliai állampolgárok közötti verekedést. Egy szomáliai nőt hivatalos személy elleni erőszak miatt előállítottak, mert a verekedéshez használt eszközök lefoglalása során rátámadt a rendőr járőrre.

Juhászné Kiss Katalin elmondta, hogy léceket, késeket, alumínium ablakpárkányból készített kardot foglaltak le a helyszínen, és hat szomáliai és egy afgán férfit előállítottak. Közülük öten a fejükön és a karjukon kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek. A rendőrség csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – tette hozzá. A hivatalvezető közölte, hogy a rendőrség az incidens óta folyamatosan a helyszínen tartózkodott, mivel a felfokozott hangulat miatt előfordultak kisebb-nagyobb összezördülések. Ezek során mintegy húszan ismét összeverekedtek, miközben egy iraki állampolgár az intézkedő rendőrt lábon rúgta.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak miatt előállították, s ugyancsak bevittek a rendőrségre egy libanoni és egy palesztin menekültet szintén garázdaság bűntette miatt. Juhászné Kiss Katalin elmondása szerint az esti órákra a helyzet rendeződött, de a menekülttábor közvetlen környezetében a további rendkívüli események megelőzése, a környéken lakók védelme és a  közbiztonság fenntartása érdekében fokozott járőrszolgálatot lát el a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!