Hírek

2008.10.03. 08:48

A Megegyezésről nem szavaz az MSZP

Lamperth Mónika szerint a miniszterelnök Megegyezés című írásáról nem szavaz az MSZP október 11-i rendkívüli kongresszusa.

BAMA

Lamperth Mónika szerint a miniszterelnök Megegyezés című írásáról nem szavaz az MSZP október 11-i rendkívüli kongresszusa, de lesz „kongresszusi dokumentum”, amelyet Szekeres Imre elnökhelyettes vezetésével készítenek elő – az MSZP elnökének kabinetvezetője erről pénteken beszélt az MTV Nap-kelte című műsorában.

„A Megegyezés az egy kiindulópont, de a Megegyezés dokumentum maga nem lesz kongresszusi dokumentum, effektíve, konkrét szavazás erről (...) nem lesz” – mondta Lamperth Mónika. A kabinetvezető szerint lesz kongresszusi dokumentum, ezt a párt alapszabálya szerint a szerkesztőbizottság készíti elő, amit Szekeres Imre elnökhelyettes vezet.

Hozzátette: Szekeres Imre a javaslatsort nem a „kisujjából kapja ki”, hanem azokból a szándékokból áll össze, amelyek megfogalmazódtak az MSZP elnökségében és azokból, amelyek vitaként a következő egy hétben az MSZP helyi szervezeteiben, küldöttcsoportjaiban megjelennek.

Arra a felvetésre, hogy a kongresszus eredetileg három alternatíva között döntött volna – az előrehozott választás, az SZDSZ által javasolt szakértői kormány vagy a Megegyezés programjának elfogadása – most azonban már csak ez utóbbi maradt, Lamperth Mónika azt mondta: szerinte a kongresszus nem vált okafogyottá, csak átalakult a célja és a funkciója.

Úgy fogalmazott: komoly politikai feladvány az MSZP és a kormány számára, hogyan tud többséget teremteni az adótörvényekhez és a költségvetéshez, és egy ilyen időszakban az MSZP legmagasabb döntéshozó testülete tud és kell, hogy tudjon adni néhány olyan erős impulzust, politikai támogatást, amely mentén az MSZP és a kormány meg tudja a többséget teremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!