Hírek

2008.10.06. 13:39

A Védegylet sajnálja, hogy az MTI tudósított

A Védegylet meglepetten tapasztalta, hogy az MTI szombat este kiadott tudósítása, a média kiegyensúlyozott beszámolóival ellentétben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök személyét helyezi a tüntetés középpontjába, meg sem említve a megjelenése körül kialakult feszültséget, sem a rendezvényen részt vevő többi közszereplőt.

BAMA

Ismeretes, hogy a pártpolitikától magukat hangsúlyozottan függetleníteni
akaró, civil szervezeteket képviselő szervezők korábban arra kérték minden parlamenti párt vezetőjét, hogy a demonstráció nyilatkozatának aláírásán túl tartózkodjon a Tarka Magyarral kapcsolatos minden megnyilvánulástól.

Gyurcsány Ferenc nem tett eleget a kérésnek, sőt a lehetőséget egy Orbán Viktor elleni oldalvágásra használta fel. Ekkor a demonstráció szervezői voltak kénytelenek jelezni, hogy a többi parlamenti párt vezetője már korábban aláírta a nyilatkozatot. Szintén ismeretes, hogy a rendezvényt szervező egyik civil szervezet, az Amnesty International külön közleményben szólította fel a miniszterelnököt a távolmaradásra, a valóban civil jelleg megőrzése érdekében.

Gyurcsány Ferenc saját állítása szerint egyszerű állampolgárként vett részt a szombati Tarka Magyar! rendezvényen. A Távirati Iroda közleménye ezzel szemben több helyen félreérthető megfogalmazást használ, amelyben a miniszterelnök a tüntetés vezéralakjaként tűnik fel: „A tömeg Gyurcsány Ferenccel együtt kinyilvánította...”, „Jelen volt Gyurcsány Ferenc kormányfő is és az egybegyűltekkel közösen hitet tett az alkotmány 70/A paragrafusa mellett”, „A tömeg lila, piros és szivárványszínű esernyőket emelt a magasba, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy piros kendőt lóbált a feje fölött, felesége, Dobrev Klára pedig egy barna színű stólát lengetett”.

A Védegylet sajnálkozását fejezi ki, hogy a rendezvény civil jellege egyáltalán nem kapott említést a tudósításban.

tudósítása, a média kiegyensúlyozott beszámolóival ellentétben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök személyét helyezi a tüntetés középpontjába, meg sem említve a megjelenése körül kialakult feszültséget, sem a rendezvényen részt vevő többi közszereplőt. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!