Hírek

2008.10.14. 16:39

Búvárbravúr: meglett a Dunába hajított arany nyakék

Megtalálták a búvárok azt a tömör arany, V. századból való nyakéket, mit egy amatőr régész és műkincscsempész még júniusban hajított a Dunába, mikor lecsaptak rá a rendőrök.

BAMA

A nyáron napvilágot látott ötvenmilliós műkincs-csempészési ügy fő gyanúsítottja elfogásakor kitépte magát a rendőrök karjaiból, s eközben az általa korábban megtalált lelet együttes legértékesebb darabját, egy V. századból való tömör arany nyakéket belehajított a Dunába. A solymári férfi illegálisan, életvitelszerűen foglalkozott régészeti leletek feltárásával, és értékesítésével.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy a Börzsönyben általa megtalált műkincseket külföldre akarta csempészni, mivel így sokkal több pénzt kapott volna értük. Az aranyból és drágakövekből álló lelet együttest fémkereső műszerrel találta meg a földben a férfi. Elfogásakor, majd a lakásán megtartott házkutatás során előkerült a műkincsek mindegyike, a Dunába hajított nyakék kivételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!