Hírek

2008.10.01. 19:54

Tarka Magyar!-akció – napi összefoglaló

Sajnálattal értesültek a sajtóból a Tarka Magyar! demonstráció szervezői, hogy Gyurcsány Ferenc nyilatkozatot tett közzé szombati akciójuk támogatásáról.

Z. H.

A szervezők meg akarták várni, míg minden parlamenti párt képviselője aláírja a dokumentumot – ami meg is történt –, s ez után akarták nyilvánosságra hozni a támogatók névsorát. Ezért arra kérték a szignálókat, hogy tartózkodjanak minden, a rendezvénnyel kapcsolatos megnyilvánulástól, tartsák tiszteletben a tüntetés civilségét.

A miniszterelnök tegnap úgy nyilatkozott, nem tudott erről. A kormányfő nem változtat korábbi elhatározásán, aláírja a nyilatkozatát, és ott lesz a demonstráción az Andrássy úton.

A rendőrségen Polgár Tamás, a Tomcat néven ismert blogger ellenvonulást jelentett be a Tarka Magyar! elleni tiltakozásul.
A rendezvényen a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyarok Világszövetsége és a 64 Magyar Vármegye Mozgalom is részt vett volna, ám mivel Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelezte, hogy elmegy a felvonulásra, ők inkább otthon maradnak. Persze ha addig nem változtatják meg taktikájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!