Hírek

2008.11.09. 17:29

A gárda bosszújától félnek a vasmegyeri romák

A vasmegyeri cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, Horváth József állítása szerint a Magyar Gárda tagjai, a faluban kialakult konfliktus miatt azzal fenyegették, hogy Molotov-koktélokkal gyújtják rá a házát.

BAMA

Horváth azt kérte, erősítsék meg falujukban a rendőri jelenlétet, mivel – ahogy fogalmazott – a vasmegyeri romák attól tartanak, hogy az egyik gárdista őrizetbe vétele miatt rajtuk fognak bosszút állni. A megyei főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint már elrendelték a fokozott  ellenőrzést a szabolcsi településen.

A feszültség kiváltó oka az volt, hogy a vasmegyeri kocsmáros (a jogszabályt betartva) nem szolgált ki szeszes itallal egy 16 és egy 17 éves fiatalt, mire egyikük megütötte őt, az eladó pedig viszonozta az ütést. A fiatalok rokonai az eset után kezdtek el gyülekezni a kocsma előtt, ugyanezt tették a kocsma tulajának ismerősei is. Az idejekorán kiérkező rendőrök megelőzték a tettlegességet, de a gépkocsik átkutatása után ólmos- és gumibotot, viperákat, gázpisztolyt és két éleslőszert is találtak. A lőszereket birtokló 22 éves rakamazi fiatalember lakását is átkutatták, ahol további nyolcvan éleslőszer került elő. A férfit lőszerrel való visszaélés, és garázdaság miatt vették őrizetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!