Hírek

2008.11.04. 15:39

A Skoda leállítja az Octavia modellek összeszerelését Pozsonyban?

Nem kizárt, hogy a csehországi Skoda Auto gyár a jövő év elején leállítja az Octavia modellek összeszerelését Pozsonyban.

BAMA

"Több elképzelés létezik. Ez is egyike a lehetségeseknek. Végleges döntés az ügyben azonban még nem született" - nyilatkozta kedden újságírók érdeklődésére Jaroslav Cerny, a Skoda Auto Mladá Boleslav szóvivője.

Az Octavia modellek összeszerelését a Volkswagen - a Skoda a Volkswagen konszern tagja - pozsonyi üzemében idén márciusban kezdték el. Az idei tervek 20-25 ezer gépkocsi összeszerelésével számoltak. A Skoda gyárnak azonban az utóbbi időben gondjai vannak a gépkocsik iránti csökkenő kereslettel, ezért október végén egy hétre leállította az autógyártást. A döntés a pozsonyi összeszerelő üzemre is vonatkozott, s ott is leállt a termelés. A termelés újabb leállításra az év végén számítanak a Skoda Autoban.

A Volkswagen pozsonyi üzemének szóvivője azonban cáfolta a cseh médiában megjelent híreket az Octáviákról. "Ezek az értesülések nem mértékadóak. Az Octaviák gyártása továbbra is folytatódik" - fejtette ki Daniela Rutschová. Azt, hogy ez az állítás a jövő évre is vonatkozik-e, nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Az Octavia jelenleg a Skoda gyár legnépszerűbb modellje. Csehországon kívül összeszerelő üzemek működnek Kínában, Oroszországban, Ukrajnában, Boszniában és Pozsonyban.

A tavalyi évben (2007) több mint 300 ezer darab Octavia kelt el. Az idei első félévben 186 487 Octaviát adtak el, ami 27, 1 százalékos növekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!