Hírek

2008.11.10. 14:50

A veszprémi egyetem elhatárolódik a Jobbiktól

A Pannon Egyetem teljes mértékben elhatárolódik a Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik) azon rendezvényétől, amit november 7-én, az egyetem Hotel Magiszter nevezetű kollégiumában tartottak meg. Erről Rédey Ákos, az egyetem rektora közleményben tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

mti

A rektor utalt arra, hogy az egyetem kollégiumában Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti listavezetője tartott fórumot pénteken este „Talpra magyar! Eszmecsere a nemzeti ellenállásról” címmel. Közleményében a rektor hangsúlyozta, hogy a Hotel Magiszter épülete nem az egyetem tulajdona, afölött nem rendelkezik, a felsőoktatási intézmény „csupán a hallgatói elszállásolása céljából vesz igénybe szolgáltatásokat az építtetőtől”. Az épület helyiségeinek a bérbe adása független az egyetem vezetésétől – szögezte le a rektor rámutatva, hogy a Pannon Egyetem működése pártoktól független, s elzárkózik mindenfajta politikai megnyilvánulástól, politikai jellegű rendezvénytől.

Ugyanakkor törvényi előírás is, hogy felsőoktatási intézmény a helyiségeit politikai szervezetnek, mozgalomnak nem engedheti át – így Rédey hangsúlyozva, hogy a veszprémi Pannon Egyetem minden esetben tartja magát ehhez a jogi előíráshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!