Hírek

2008.11.12. 13:23

Álrevizorok zsaroltak vállalkozókat

Hamisított igazolvánnyal, magukat az APEH munkatársainak kiadva csaltak ki pénzt ismeretlenek vállalkozóktól több városban azzal, hogy nagyobb összegért cserébe „elintézik” az ellenük folytatott vizsgálatot. Az adóhivatal feljelenést tett.

mti

Szolnokon egy Tüzép-telepet, Kaposváron és Szekszárdon autókereskedő cégeket kerestek fel az áladóellenőrök, és a telephely nem megfelelő engedélye miatt akartak bírságot kiszabni, de felajánlották, hogy félmillió forintért cserébe elintézik az alacsonyabb összegű bírságot – olvasható az APEH közleményében.

Két esetben a vállalkozók fizettek is az álrevizoroknak. Egy kaposvári vállalkozó azonban nem, és tájékoztatást kért az adóhivataltól a bírságról, majd miután kiderült, hogy csalók akarták megzsarolni, feljelentést tett a rendőrségen. Az APEH is a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon tett feljelentést. A hivatal szerint országos csalássorozatról van szó, ezért közölte, hogy az ellenőrzést minden esetben két revizor végzi, aki az ellenőrzés megkezdésekor köteles megmutatni szolgálati igazolványát, valamint a nevével és sorszámmal ellátott hivatalos megbízólevelét. Az APEH Call Centerénél, a 40/42-42-42-es telefonszámon adnak tájékoztatást arról, hogy az adott megbízólevelet valóban kiállította-e az adóhatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!