Hírek

2008.11.19. 15:17

Az áram- és gázfelhasználáson spórolunk a leginkább

Fogyasztása visszafogásával reagál a magyar lakosság a megélhetési költségek már bekövetkezett, vagy még csak várt emelkedésére – derül ki a Nilesen legfrissebb felméréséből.

M. S

A piackutató társaság a világ 52 országában kérdezte meg az embereket a gazdasági válság kapcsán arról, hogy változtatnak-e a fogyasztási szokásaikon. A magyarok 98 százaléka válaszolt igennel. A legtöbben az áram- és gázfogyasztásukon spórolnának, spórolnak: a megkérdezettek 59 százaléka mondta azt, hogy vissza kívánja fogni, vagy már visszafogta a felhasználást. Azoknak az aránya, akik kevesebb műszaki cikk vásárlásával próbálják a családi költségvetés egyensúlyát megőrizni, 49 százalék, 43 százalék pedig a ruházkodáson kívánja a szükséges

Ezen spórolnak a magyarok

Gázon és áramon 59 %

Műszaki cikken 49 %

Ruházkodáson 43 %

Élelmiszeren 41 %

Telefonköltségen 39 %

Szórakozáson 34 %

Utazáson 30 %

Gépkocsin 29 %

Dohányzáson 22 %

Italon 17 %

(A válaszadók arányában, több válasz is lehetséges)

Forrás: Nielsen

kiadáscsökkentést végrehajtani. A szórakozás és az utazás is azon területek közé tartozik, amelyekre kevesebb pénzt kívánnak a magyarok szánni.

Világszerte a létfenntartás drágulására a válaszadók 96 százaléka reagál úgy, hogy változtat fogyasztási szokásain. Mindenütt az áram- és gázfogyasztás csökkentése áll az első helyen, amelyet a „ruhapénz" visszafogása követ. Érdekesség, hogy míg a nyugat-európaik a hasukon is erőteljesen spórolnak (a németek hetven százaléka vásárol kevesebb és olcsóbb élelmiszert), a kelet-európaiak körében ez jóval kevésbé jellemző.

M. S Ezen spórolnak a magyarok Gázon és áramon 59 %

Műszaki cikken 49 %

Ruházkodáson 43 %

Élelmiszeren 41 %

Telefonköltségen 39 %

Szórakozáson 34 %

Utazáson 30 %

Gépkocsin 29 %

Dohányzáson 22 %

Italon 17 %

(A válaszadók arányában, több válasz is lehetséges)

Forrás: Nielsen Áram -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!